KUANTUM MODELİ VE TRL İLE BAŞARILI PROJE YAZMA OLASILIĞIMIZ

 

 

Prof. Dr. Atila BAĞRIAÇIK

Ulusal ve Uluslar arası Ar-Ge ve Yenilik Hibe

Fonları Uygulayıcısı, YMM, Öğretim Üyesi

www.abdanmerymm.com
abdanmer@gmail.com

09/10/2024

 

 

 

 

– Bizler yeşil dönüşüm çalışma ve projelerinde kuantum modeline göre, projemizin simülasyonunu ilkin beynimizin neokorteks bölümünde oluşturur, üzerinde düşünür, gerektiğinde sanal alfa testleri yaparak hataları eleyerek mükemmelleştiririz.  İlk beyindeki bu düşünme bazlı çalışma, daha sonra duygusal limbik beyine yansıyarak nihai çıktı olarak bedende projenin çıktısını hissederiz, minnettarlık duyarız.

 

– Bu düşünce ve duygunun birlikte bir ve beraber olmasını tekrar tekrar beyinde ve bedende hissedilmesi, bir olma hali yaratılarak bilinçaltı olan serebellum beyne kaydı yapılır. Artık bilinçaltımızda proje ile ilgili elektromanyetik bir imza oluşturarak , beklentimizi ya da iç resmimizi sonsuz olasılıklı kuantum alanına göndererek fiziksel boyuttaki gerçekliğe dönüştürmüş oluruz. Sırada projemizi kâğıda döküp, ilgili kuruma başvurmak kalır.

 

– Böylece her şey, içimizde üç beyinde başlayarak, gerçeklik için kuantum alanına gönderilmesi suretiyle yaratılmaktadır. Bu süreçte, odaklanma enerjiyi harekete geçirir, niyet ise gerçekliğe dönüştürür.

 

– Böylece dış koşulların etki-tepki modeli olan Newton modelini terk ederek, tamamen içten dışa etki ve yaratım modelini olan Kuantum modelini benimsemiş ve uygulamış oluyoruz.

 

– Bu Kuantum modelini proje somutuna uygulamak için bize göre Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)/ Technology Readiness Level (TRL) kavramından yararlanabiliriz:

 

TRL SEVİYELERİ:

 

TRL/THS 1 -Temel prensiplerin gözlenmesi,

TRL 2 -Teknoloji konseptinin formüle edilmesi,

TRL 3 – Konseptin deneysel kanıtlanması,

TRL 4 – Laboratuvar seviyesinde teknolojinin geçerliliğinin onaylanması,

TRL 5 – Bütün ya da bileşenler itibariyle prototipin bilgisayar ortamında tasarımının onaylanması,

TRL 6 – Prototipin ya da pilot tesisin çalışma ortamına benzetilmiş ortamda denenmesi,

TRL 7 – Prototipin ya da pilot tesisin gerçek çalışma ortamında denenmesi,

TRL 8 – Prototipin ya da pilot tesisin test edilmesi,

TRL 9 – Prototipin ya da pilot tesisin gerçek imalat şartlarında geçerliliğinin kanıtlanması ve ön ticari prototip.

 

– Kuantum modelini TRL’ye uygularsak; TRL 1-5 üç beynin çalışmasının harmanlanmasıyla elde edilen içsel simülasyon; TRL  6-9 kuantum alanındaki fiziksel gerçeklik olarak;  TRL 5-6 TASARIM VE DOĞRULAMA, TRL 7 PROTOTİP İMALAT VE MONTAJ, TRL 8-9 TESTLER VE DEĞERLENDİRMELER iş paketleri olmakta ve ek olarak TRL 9 validasyon ve ön ticari prototip çalışması için olası yapılacak faaliyetlerin tanımlanmasını içermektedir.